måndag 14 december 2015

Lucka 14: Uber taxi i Sydafrika

Här i Sverige har vi hamnat i det klassiska "när barnet börjar på dagis- kommer sjukdomarna- träsket" där Wilmer först fick dubbelsidig öroninflammation med lite drygt en veckas vabbande, följt av magsjuka som även knockade mig och Fredric så sedan i torsdags har hela familjen legat nedbäddade och mått rent ut sagt....piss!

Inte helt idealiskt med tanke på att vi har galet mycket att göra just nu för att förhoppningsvis kunna vara lite lediga över jul, men, men. Är väl ingen som gillar el har tid att vara sjuk...
Wilmer är redo för förskolan igen imorgon och även jag och F är på benen igen så det är bara att bita ihop och försöka beta av det sista nu innan vi stänger kontoret på fredag.

Nåja, nu var det kanske inte vår hälso-status som lockade dig att läsa det här inlägget så ska istället återgå till dagens lucka.

Uber känner säkert de flesta av er till och detta är något som jag tänkt tipsa om ett flertal ggr men alltid glömmer bort! Så tack Alexandra och Gabriella som påminde mig när jag skrev om taxi i något av de tidigare inläggen.


Ett tips till alla er som ska spendera tid i någon av de större städerna som Kapstaden, Johannesburg el Durban, är att ladda ner Uber appen på er telefon innan resan, koppla upp ett kreditkort till ert konto och använda er av denna klockrena tjänst under er Sydafrikaresa. Slipper ni ha kontanter, ni vet alltid vad resan kostar + att ni ju kan dela er sträcka med era vänner så att de vet exakt vart ni befinner er.

Uber har vuxit lavinartat i Sydafrika de senaste 2 åren och nu har t o m Waterfront börjat promota just Uber istället för de vanliga taxi bolagen.
Registrera er på Uber nu och få R150 att använda för er första Uber-körning om ni använder promokoden: "VAwaterfront"

Har en guidekollega som var ute med ett tyskt par för några veckor sedan som insåg att de hade glömt sin kamera på hotellet i Stellenbosch som de checkat ut från tidigare på morgonen och Sarah kunde helt enkelt boka en Uber som hämtade kameran från Stellenbosch och levererade den till kunderna inne i Kapstaden, och detta blev betydligt billigare än en vanlig taxi...

1 kommentar:

Unknown sa...

Very beautiful blog, KEEP SHARING!!!

Resor till Cancun