fredag 29 augusti 2014

Myshelg i Stockholm

I förra veckan åkte vi på en mini-semester till Stockholm där vi passade på att träffa massa vänner och hade det bara "gött" helt enkelt.

Vi bodde på Nobis hotell som ligger vid Norrmalmstorg och detta hotell passade oss perfekt!

Riktigt bra läge, fina rum och väldigt trevlig personal. Dessutom hade någon vänlig själ uppgraderat oss till en av deras sviter så vi hade verkligen gott om utrymme för all packning, vagn m.m som man som småbarnsföräldrar släpar omkring på...

www.nobishotel.se

Under en av våra promenader så hamnade vi inne i Mood Gallerian och där hade Lundmyr of Sweden någon slags kampanj där man erbjöds en gratis barnfotografering så vi passade på att få Wilmer fotad..Sötnosen!


Kom hem i måndags-kväll och den resan kommer vi leva länge på. Med massa ny energi är vi nu laddade för säsongen som precis börjat!

onsdag 27 augusti 2014

Cape Canopy Tour har öppnat!

Många av er som rest längs det som kallas för Garden Route, har säkert stannat till i Tsitsikamma för en Treetop Canopy tour där man svingar sig mellan träden.

Nu har samma företag öppnat en Canopy Tour utanför Elgin, drygt en timmes bilresa från Kapstaden.

www.capecanopytour.co.za


Turen kostar R595 per person och man svingar sig mellan ravinerna till sammanlagt 13 olika plattformar.
Säkert en riktigt kul aktivitet för hela familjen (åldersgräns 5 år).

 Turerna startar varje halvtimme under högsäsong och det går att förboka biljetter via deras hemsida.





torsdag 21 augusti 2014

Sabi Sabi- Ett av Sydafrikas kanske bästa safari-alternativ?

Här kommer ytterligare ett gästinlägg från min goda vän Katarina som skriver en härlig blogg som ni kan läsa HÄR.

Den här gången skriver hon om en av Sydafrikas kanske mest kända safari-alternativ: Sabi Sabi.



"Sabi Sands Private Game Reserve är, som namnet indikerar, ett privat reservat som gränsar mot Kruger National Park. Det finns inga stängsel mellan Sabi Sands och Kruger, så reservatet är i praktiken del av den nästan 20,000 km² stora nationalparken. Området är känt för sitt rika djurliv (framförallt har man stor chans att se de skygga kattdjuren här) och sina fantastiskt lyxiga lodger.

Foto: Kat Mancama


 Till skillnad från nationalparken får man köra offroad, vilket gör att man kan komma väldigt nära djuren. 

Foto: Kat Mancama


Har man väl spetsat in sig på detta område (ett av de bästa i södra afrika för safari upplevelser), så kan det vara svårt att veta vilken lodge som passar bäst. Det är där Sabi Sabi har den ultimata lösningen: fyra olika lodger, med olika stilar men med det viktigaste gemensamt: lyx  och högklassig service.

Sabi Sabis koncept bygger på mottot  ”yesterday, today and tomorrow”.  Selati Camp känner man sig som en modern upptäcktsresande. Halmtak, oljelyktor och vackra antiker ger en romantisk känsla, och middagarna intas vid en öppen eld. 

Bush Lodge      Foto: Kat Mancama

Bush Lodge är det mer modern stil som gäller; stora rum med kaklade golv och en rymlig huvudbyggnad där man kan slappa på verandan med utsikt över vattenhålet, eller läsa en bok i biblioteket. 
Little Bush Camp bjuder på samma moderna stil, fast mycket mer intimt. Här finns bara 6 sviter, och alla har egen jacuzzi med utsikt över floden som rinner precis brevid lodgen.

Little Bush Camp      www.sabisabi.com


 Earth Lodge är en av afrikas modernaste, byggd i nytänkande arkitektur där natur och rum smälter samman. Här bjuds även på nytänkande vad gäller maten; traditionell ”safarimat” som antilop och strutskött i en franks finsmakartappning, ofta under stjärnorna vid bord med vita linnedukar och silverbestick.
Det kan vara svårt att veta vilken lodge man ska välja.

 Är det första besöket till afrika skulle jag rekommendera Selati Camp. 

Reser man med barn är Bush Lodge perfekt, eftersom de har ett jättebra aktivitetscentrum för barn och speciella barnsafarin som inte är lika långa. Har man redan provat den romantiska afrikanska stilen rekommenderar jag varmt Earth Lodge.
 Det är annorlunda, vackert och stilfullt. 

Earth Lodge     Foto: Kat Mancama


Har man svårt att bestämma sig, eller vill uppleva olika stilar, kan man boka någon natt på varje ställe.
Sabi Sabi har allt, och lite till. 

Genom sin verksamhet jobbar Sabi Sabi hårt för att bevara afrikas vildmark, och samtidigt erbjuda människor en chans till ett bättre liv.

 De har vunnit priser för sitt jobb att bevara djur och naturliv, och av deras ca 200 anställda kommer 85% från närliggande byar. Man erbjuder intensiv träning, och stöd till vidareutbildning, till anställda som visar intresse och talang. 
 
Många av dagens chefer har en gång börjat som trädgårdsmästare eller städerskor.

 I ett område där varje anställd försörjer upp till 7 andra familjemedlemmar är detta en ovärderlig utveckling. 

Så här kan du verkligen få det bästa Afrika har att erbjuda, och samtidigt bidra till en bättre framtid för både djur, natur och människor!"

 Pris på Sabi Sabi: 

Från R8800 per person och natt inkl boende, alla måltider, viss dryck och 2 safaris per dag.



lördag 16 augusti 2014

Ny spännande restaurang & Guesthouse i Simonstown

En av Sydafrikas bästa kockar: Bruce Robertson som tidigare drev populära restaurangen The Boathouse i Scarborough, har nyligen startat ett nytt, spännande projekt som heter The Flagship.

I sitt hem, som också fungerar som ett Guesthouse med 4 rum till uthyrning, serverar Bruce dagligen en 5-rätters fisk och skaldjurs lunch med matchande viner.  Huset ligger i utkanten av Simons Town med utsikt mot False Bay och menyn skiftar beroende på dagens fångst.

www.chefbrucerobertson.com



Perfekt stopp om man planerar en dag nere på kaphalvön, men det gäller att boka lunchen i tid då antalet platser är begränsat och detta alldeles säkert kommer bli jättepopulärt när säsongen sätter igång.

Lunchen serveras kl 13.00 dagligen och prislappen ligger runt R650 per person.

Boendet ser också väldigt trevligt ut, och bor man här på en tisdag, torsdag el fredag, serveras även en 3-rätters middag med matchade viner. 


Pris för boendet: R1250 per person och natt inkl frukost.

tisdag 12 augusti 2014

Wilmer 8 veckor

Alla ni som har barn vet ju hur tiden bara flyger iväg när man blir föräldrar för första gången.

 Första veckan befann vi oss i den berömda "baby bubblan" och ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ens ihåg om det var fint el dåligt väder på midsommar och tror vår middag bestod av typ snabbmakaroner och korv...

Efter ett par veckor började vi landa i vår nya tillvaro och sedan dess så har vi verkligen njutit av den här babytiden till fullo! Finns ju inget som slår doften av bebis och hud mot hud mys.

Wilmer är (ta i trä) än så länge en väldigt nöjd och glad liten bebis. Vi får sova på nätterna och på dagarna ligger han mest och ler och pratar mellan sina tupplurer och matstunder. Är mycket väl medveten om att detta kan ändras närsom helst och är otroligt tacksam så länge det håller i sig.

På jobbfronten så är företaget igång nästan som vanligt igen och det verkar vara ett extremt sug efter Sydafrika så kommande säsong kommer nog bli vår bästa hittills...Kul!

Och ja just det, Sydafrikaexperten fyller ju 5 år nästa månad! Tänk vad tiden går fort!

Här kommer lite bilder på plutten...






Flyg till Sydafrika

Nu börjar vår tid i Sverige så sakteliga gå mot sitt slut och just nu letar vi flyg till Sydafrika. Planen är att resa ner i mitten/slutet av okt eftersom vi har ett bröllop i okt att närvara vid innan vi kan åka.

 Med en liten bebis blir det självklart lite annorlunda när man ska resa så dels vill man ju ha så kort restid som möjligt + att bagage-reglerna blir helt plötsligt viktigare än någonsin.

Ofta när jag först börjar jämföra flyg så brukar jag använda mig av Momondo som jag tycker är väldigt användar-vänlig.

Dessutom perfekt om man vill flyga till en stad, men flyga hem från en annan eftersom de har en "multi city" sökfunktion.

När man väl hittat flyget som man är intresserad av, kan det också löna sig att dubbelkolla på flygbolagets egna hemsida.

 Ett litet tips till den som kikat på flyg hos Turkish Airlines, är att även kolla priserna hos United, som på senare tid ofta erbjuder billigare flyg hos Turkish än vad Turkish själva har...





 

måndag 4 augusti 2014

Fina djurteckningar

För ett par veckor sedan så fick jag ett mail från Tom där han undrade om det var ok att han använde en av mina leopard-foton som mall till en teckning han skulle göra.

Han nämnde att han håller på med en hel serie av teckningar som kommer föreställa "big five"  och att han fastnat för min leopard.
Självklart sa jag ja då jag tycker det är trevligt när folk ber om lov, till skillnad från den där gången som någon fräckt tog en bild från bloggen och anmälde den till en fototävling!

Hade nästan glömt bort Toms mail tills igår när han mailade över det färdiga resultatet. Wow alltså! Betydligt bättre version än originalet!

Foto: Minna Nilivaara   Teckning: Tom Middleton


Och som om det inte var nog att få mitt namn med som originalfotograf, så har Tom lovat mig en kopia av teckningen som jag sedan kan rama in. Roligt!

Vill man följa Tom och hans konst så har han precis startat en Facebook sida och hans teckningar finns även till salu.
Prislappen för en A1 storlek ligger runt £200 (2300kr).