lördag 31 december 2011

Gott Nytt år!

Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton!

Vi kommer spendera kvällen på Clos malverne vingård där vi ska njuta av en 8-rätters middag :)

För er som ska till vindistrikten så får ni inte missa ett besök här. Trevlig lunch restaurang med väldigt vettiga priser. Eller vad sägs om en 4-rätters lunch inkl vin för R168 per person?

Här kommer lite bilder från tiden som mamsen var här..Hon åkte hem i tisdags och det blev...tomt! Alltid kul med besök och även om vi jobbade mycket, så hann vi med en hel del goda luncher och middagar, ett besök på Amazink Live som var lika bra som förra gången vi var där, och ganska mycket tid vid poolen och i solen. En semester helt i mammas smak!


Julgranspyntning på Guesthouset


Mamma på Eikendal vingård


Ostbricka på Eikendal


jag och mamsen på vår balkong
 Tack mamsen för allt!

onsdag 28 december 2011

Rabatt på ALL Safari!

Gott nytt år!

Hoppas 2012 blir ett kanonår!

För att fira in det nya året så har vi bestämt oss för att erbjuda 5% rabattALLA nya safaribokningar gjorda innan 31 Jan 2012. Detta gäller även dagsafari.

Ska man exempelvis till Kapstaden, så finns det flera mindre reservat som erbjuder en 3 timmars game drive + lunch från ca R1090 per person.




Man ska komma ihåg att dessa reservat är ganska små så det känns lite som ett kolmården i stor-format men för en barnfamilj eller om man bara vill göra en trevlig dagsutflykt så är det ett helt ok alternativ.

Aquila och Inverdoorn är de ställen som vi skickar flest kunder till och av dessa två tycker jag personligen bäst om Inverdoorn för att det är lite mindre kommerciellt och även snäppet billigare.

 Båda dessa ställen erbjuder även lyxigt boende.

Inverdoorn finns förresten med i Coldplay´s video: Paradise :)


lördag 24 december 2011

God Jul!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig och mysig jul!

Själva har vi bestämt oss för att "hoppa över" julen i år eftersom vi jobbar på guesthouset hela helgen och det alltid är svårt att få julkänsla här i Sydafrika med 30 grader varmt och strålande sol...

Men till veckan är vi lediga några dagar och då ska vi ha julledigt och umgås med vänner och bara ha det gott..

GOD JUL!

onsdag 21 december 2011

Sunset concert at Kirstenbosch

Blivit extremt dåligt med blogginlägg på sistone så nu ska jag försöka bättra mig lite...Spolar tillbaka bandet till den 11 dec då jag och Fredric hade en heldag ledigt och vår första "Date dag" på länge!

Vi försöker gå på date så ofta det går för att verkligen rå om varandra men det är inte alltid så lätt..

Men förra helgen hade vi en efterlängtad heldag tillsammans och det var perfekt!

Vi träffade en av våra bästa vänner U för sushi-lunch i Simons Town. Just sushi är en liten restaurang i hamnområdet och efter att ha bott 4 år i staden och varit stammis, så blev det stora kramar och glädjerop när de fick se oss igen :)


Just Sushi, Simons Town
Sedan åkte vi vidare till Kirstenbosch Botaniska trädgård där vi hade bokat biljetter för ett av sydafrikas populäraste rock band: Parlotones.



I vanliga fall har vi med oss egen picnic men den här dagen bestämde vi oss för att förboka picnic från restaurangen.

 Kostar R290 för 2 peroner inkl en liten flaska vin. Maten var helt ok och är man på besök i Kapstaden och bor på hotell el B&B och inte kan laga egen mat så är det ett bra alternativ..



Vi satte oss en bit utanför själva amfiteatern och bara njöt av att vara lediga!

fredag 16 december 2011

Sommaren är tillbaka...eller?

YES!

Sol, blå himmel och sådär pefekta 25-27 grader...Sommaren kanske är tillbaka?



Igår införskaffades en A/C till lägenheten..En sån där man kan flytta runt och nu hoppas vi få användning för den SNART!

I samma veva bestämde vi oss även för att köpa en tv.

Jag har inte haft tv på 5 år.

 Ett beslut jag tog för att inte fastna i tevesoffa-träsket och har faktiskt inte saknat den alls...

Men de senaste åren har vi tittat en hel del på tv serier via datorn men nu har vi helt enkelt tröttnat på liten dataskärm så det är för detta ändamålet som vi handlade...Och jag gillar´t!
 Svårt att föreställa mig att jag inte haft en teve tidigare...ha ha

För tillfället plöjer vi oss igenom "Sons of Anarchy" och jisses vilken skillnad det blev med den större bilden.

I helgen är vi lediga och då har vi tänkt ta det lugnt och spendera tid vid poolen, äta och dricka gott och mysa med mamsen.

Jag är väldigt sugen på en vinprovning på Delaire. En av de mest spektakulära vingårdarna här nere. Vi får se vart vi hamnar men i vilket fall som helst kommer det bli en härlig helg i vindistrikten!

torsdag 15 december 2011

Lediga rum i Kapstaden över jul

Mycket börjar ju bli fullbokat i Kapstaden över jul men jag har precis fått veta av Anna & Kenneth på Villa Cape Adventures att de fått en öppning mellan 21-26 Dec.

Deras guesthouse är litet och personligt med endast 4 rum, med perfekt läge mitt i stan. Alla rum har eget badrum och luftkonditionering och på innergården finns en pyttepool man kan svalka sig i.



Anna & Kenneth på sitt Villa Cape Adventures

 På morgonen serveras frukost ute på balkongen med utsikt mot Taffelberget.

Pris: R425 per person inkl frukost.

Kanonställe för den som vill ha en bra bas i Kapstaden, till ett överkomligt pris.

 I området finns ett myller av bra restauranger och Kenneth är dessutom auktoriserad lokalguide som kör olika dagsutflykter i kapstaden med omgivning.

Så om någon fortfarande inte bokat sitt boende över jul, ta kontakt med oss så hjälper vi er boka.

info@sydafrikaexperten.se

onsdag 14 december 2011

Nu är mamsen här!

I förmiddags landade min mamma i ett Kapstaden med störtregn! Har varit jättedåligt väder i två dagar (regn och temp runt 15-16 grader och det är inte ok för dec)  så nu håller vi tummarna för att det klarnar upp snart så att mamsen får en dos av sommar.

Med sig hade hon 2 JÄTTE stora västerbottenostar, massa jäst, saffran, julmust etc så även om vi inte planerat att fira jul på något speciellt sätt så kommer vi nog hitta på något...

För övrigt är alla välkomstpaket utskickade och flera familjer som redan landat så nu är årets mest hektiska period över för min del..skönt. Har jour ifall någon behöver hjälp under resans gång men alla förberedelser och planering är ju färdigt...just nu sitter jag mestadels och jobbar på resor i feb-mars och jag har faktiskt bestämt mig för att stänga kontoret några dagar över jul...Ett välbehövligt break.

Ikväll ska vi umgås lite med mamsen och imorgon är vi tillbaka på guesthouset igen.

fredag 9 december 2011

Nyår i Kapstaden

Om man ska fira nyår i Kapstaden och vill äta en finare middag på restaurang så är det hög tid att boka bord.




Här kommer en lista på några av de ställena som erbjuder nyårs supe el har en speciell meny på nyårsafton. I vissa fall kräver de att man betalar 50-100% i deposition för att bekräfta en bokning.

Savoy Cabbage- Fine Dining restaurang vid Heritage Square. Stor favorit hos våra tidigare kunder.Erbjuder en nyårssupé för R900 per person + 10% service charge

Five Flies- En väletablerad restaurang som funnits i många år. Erbjuder en 3-rätters middag för R795 per person inkl service charge.

La Mouette- Trevlig restaurang i Sea Point som erbjuder 4-rätters middag för R495 per person.

Ricks Café- Härligt avslappnat ställe med mycket drag, helt ok mat och mycket folk. Ligger på Park Rd som är en liten gata med flera restauranger off Kloof Street. På Ricks får man betala R125 per person i entreavgift och då ingår en appetizer platter, en shot vodka samt ett glas bubbel vid tolvslaget. Vill man äta middag så kan man beställa från deras ordinarie A´la Carte. Bordsbeställning rekommenderas!



Pigalle- Vill man slå på stort med 5-rätters middag + dans så kanske Pigalle´s Nyårskväll lockar. Pris: R1250 per person

Quay Four- Vill man vara nere vid Waterfront med bra utsikt mot fyrverkerierna så är detta ett alternativ.. På nedervåningen och Tavernan kostar det R650 per person och på övervåningen serveras buffet som kostar R1450 per person. Dj och live band.

Linbanan upp på Taffelberget är också öppen på nyårsafton och sista linbanan upp på berget går kl 23.00 och sista linbanan ner kl 01.00. Deras sunset special som är halva priset efter kl 18.00 gäller även under nyårsafton.

Ja, detta är ett urplock av vad som erbjuds men i vilket fall som helst utlovas stor fest i Kapstaden!

onsdag 7 december 2011

Flyg till Johannesburg för 5449kr

Tidigare idag släppte Lufthansa billiga biljetter till Johannesburg. Boka innan 13 dec och res i feb-mars så finns det biljetter för så lite som 5449kr t/r. http://www.lufthansa.com/

Sydafrika är ett stort land och inrikesflygen billiga så mitt tips är att man kortar ned restiden genom att flyga de längre sträckorna och bara väljer 2 el max 3 stopp under sin resa. Är många som vill försöka täcka så mycket som möjligt på en väldigt kort tid.

Det blir vääääldigt mycket tid i bil.

Flyger man till Johannesburg så kan man därifrån exempelvis ta ett inrikesflyg till Krugerparken, göra safari, flyga ner till Kapstaden och ha det som bas i gott och väl en vecka och sedan flyga tillbaka till Johannesburg för hemresa....
Bor man i Kapstaden el vindistrikten i säg 10 dagar så har man gott om tid att utforska området och slipper spendera på tok för mycket tid i bil...

Kontakta oss så hjälper vi er sätta ihop en resa som passar er och era önskemål.

info@sydafrikaexperten.se

söndag 4 december 2011

Helgen i bilder

Nu har vi fått riktig sommarvärme igen. Fick en del regn i slutet av nov men nu verkar sommaren vara på g. Idag kröp temp upp över 35+. Härligt!



Snart kommer jag garanterat klaga över att det är FÖR varmt men de första sommarveckorna är helt underbara!

Tyvärr har jag varit tvungen att jobba hela helgen :(

 Många välkomstpaket som ska skickas nu till alla de kunder som ska ner till Sydafrika över jul och nyår

MEN en sak har jag hunnit med iallafall..En middag på Tokara. En trevlig vingård uppe på Helshoogte passet med väldigt bra restaurang och otroligt vacker utsikt mot Stellenbosch
Om ni bokar bord på Tokara, se till att ni kommer dit för en Sundowner redan vid 6-tiden och sitt med en drink och njut av den vackra utsikten och en magisk solnedgång.



Sundowners på Tokara

Maten som serveras har en härlig asiatisk twist med mycket färg och spännande, nya smak-kombinationer. Vi var jättenöjda!


Lillebror och storebror tar sig en fördrink
Idag åkte grabbarna till Dirtopia där de hyrde mountainbikes och provade några av banorna som finns där.

Mountainbiking bland vinrankorna
 Men eftersom det varit så hiiiimla varmt idag så var det ingen mening att vara ute för länge så efter det bestämde de sig för en lunch på Clos Malverne.

Som plåster på såren för att jag inte hade tid att följa med så kom F hem med en flaska av deras Auret Limited Release 2001 som jag gillar väldigt mycket. Trevligt!

Imorgon åker Mackan hem och sen är det bara dryga veckan kvar till min mamma är på väg ner!

fredag 2 december 2011

Mycket vägarbeten just nu

Har haft en hel del kunder som varit i krugerområdet den senaste veckan och strax norr om Hazyview är det tydligen MASSOR med vägarbeten. När jag själv körde där för en månad sedan så var det inte alls lika illa. En del kortare stopp men inget värre..

 Senast igår var det en familj som det tagit 4-5 timmar att ta sig från Marloth Park och Kaya Romantica  till Kapama Private Game Reserve!

Khaya Romantica är förresten ett kanonbra ställe om man vill ha ett hus för sig själv med eget kök, pool etc. Kostar Ca R1500 per natt och det finns 3 sovrum så plats för 6 personer. Ligger ca 10 km från Crocodile Bridge ingången i Kruger och Marloth Park har också en hel del djur så det är inte helt ovanligt att få syn på antiloper, zebror, giraffer, vårtsvin etc från huset.




Ska man betala 2000kr och uppåt per person på en Safari Lodge så vill man absolut få ut mesta möjliga av safarin och då vill man checka in vid lunch, så se gärna till att ni inte har så lång körsträcka den dagen eftersom det ofta är vägarbeten, stora lastbilar osv längs vägen.

Familjen som just nu befinner sig i Kapama hade haft en helt fanstastisk game drive på eftermiddagen och äntligen fått syn på den efterlängtade leoparden :)
Kul!

Hade även ett annat par som jag pratade med idag och som varit på Umlani Bush Camp i förra veckan som sa att det var helt magiskt!

Ett annat problem som jag hört talas om men inte själv varit med om, är att polisen i Mpumalanga ofta stoppar en för att man kört fort etc och hotar med skyhöga böter i hopp om en muta. Händer detta så ska man stå på sig och vänligt men bestämt säga att man hellre tar fortkörningsbötern och att den ska bli skickad via post.

Ja, det var en liten update ang väg-förhållanden men det kan som sagt ändra sig väldigt fort. I Afrika får man alltid se till att man har lite tid tillgodo..

Vägarbeten på ett ställe ena dan..och på ett annat ställe nästa...

torsdag 1 december 2011

Grand West Casino, Kapstaden

Nu har vi återigen besök från Sverige :) Denna gång är det Mackan, Fredrics storebror som är här..Och som vanligt när man har besök så blir det lite ont om tid för bloggen..

Igår var vi lediga på eftermiddagen och hade bokat en date med våra goda vänner Anna & Kenneth som driver Villa Cape Adventures i stan. Målet för dagen: Grand West Casino som ligger en bit utanför Kapstaden. Här finns ett ganska stort casino, biograf, skridsko bana, bowling, spelarkad, barer och restauranger m.m. Dessutom hålls många av koncerterna i stan här.

Och oj vilken lyckad playdate det blev :)

Fredric som aldrig varit på casino tidigare, lyckades vinna mer än 2000 spänn på enarmad bandit efter typ andra försöket (!) och sedan bowlade vi, spelade arkadspel och åkte någon slags berg och dal bana simulator som var hur kuuuul som helst! 5 vuxna som sprang runt som små barn :)


Så här glad blir Anna när hon får strike på första försöket


Kenneth, Anna och Minna lever sig in i bergochdalbanan
Riktigt kul hade vi och detta rekommenderas absolut till alla vuxna barn...

...och barnfamiljer också förstås :)