lördag 29 november 2008

Sommar koncerter i Kirstenbosch

Vill passa på att tipsa om söndags konsterterna i Kirstenbosch botaniska trädgård nu under sommaren. Fram till början på April så samlas tusentals kapstadenbor i Kirstenbosch varje söndag eftermiddag för att ha picknick och lyssna på några av landets mest populära band och artister.

Är en helt fantastisk stämning så om ni befinner er här nere på en helg, missa inte detta! Konserterna går av stapeln mellan 17.30-18.30 men se till att ni är där i god tid innan då det blir minst sagt kaotiskt med alla som försöker hitta parkering etc. Har man ingen picknick med sig kan man även köpa det på plats. Konsert biljetterna kostar allt mellan R50-70-person beroende på vilket band som spelar.



Själv hoppas jag hinna med Seethers frontman Shaun Morgan och ett annat Rock Band: Prime Circle...


för mer information och program så kolla in: http://www.sanbi.org/frames/whatsonfram.htm

fredag 28 november 2008

Man blir snabbt hemma blind...

För ca ett år sedan valde jag att sluta guida på heltid. Då hade jag guidat non-stop i Kanada, Alaska, Norge och Sydafrika under en längre tid och kände att mitt "bäst före datum" som guide passerat och att bli ställd samma frågor gång på gång och sova i olika sängar hela tiden börjat slita på mig.


Så när mina chefer erbjöd mig en heltids tjänst på kontoret där jag istället sköter det administrativa ¨så var jag snabb med att tacka ja. Efter att ha bott mer el mindre ur kappsäck de senaste 10 åren kände jag att det skulle bli skönt med rutiner. Och jag har verkligen njutit. Älskar att vara ledig på helgerna, kunna bo för mig själv etc, etc..Men så ibland kastas jag ut i guidningen som denna månaden då jag guidat non stop och oj va kul jag faktiskt haft!


Är lätt att glömma bort vad otroligt vackert det är här. Man blir på något sätt "hemmablind". Jag älskar allt det Sydafrika har att erbjuda men hade faktiskt nästan glömt bort det tills jag idag hade en av de dagarna då man blir påmind om att "Shit, jag måste verkligen ha världens bästa jobb".



Imorse tog jag gruppen till Keurbooms Beach strax utanför Plettenberg Bay och det såg oroväckande mörkt ut på himlen. Eftersom hela temat för dagen ar strand och natur sa ar det svart att hålla humöret pa topp ifall det regnar. Men precis nar vi kom ner till stranden sa sprack det upp och vi hade strålande solsken och alla hoppade i vattnet..och bara nagra minuter senare dyker det upp en hel flock pa ca 20 delfiner som simmar bara några meter ifran oss! Helt fantastiskt!


Fortsatte sedan vidare till Tsitsikamma National Park dar många tog sig ytterligare ett dopp och alla kom sen tillbaka till Knysna där vi har vår bas just nu, väldigt solbrända och trötta men lyckliga... Perfekt dag och oj va kul det känns att guida igen!





Imorgon ska vi bege oss österut för lite safari... På tisdag flyger gruppen hem till Sverige och jag hem till Kapstaden och sen har jag bara en vecka till av guidning i Kapstaden innan det återgår till det normala igen... som det ser ut just nu iallafall...

tisdag 25 november 2008

strutsfarmar och 35 grader varmt

befinner mig ute på resande fot som guide längs med garden route. Har varit dåligt väder senaste veckorna men nu har tydligen sommaren slagit till och idag i Oudtshoorn som för övrigt är strutsarnas huvudstad, hade vi ca 35 grader i skuggan ...Hot, hot, hot
Imorgon är ledig dag och sen ytterligare en vecka med denna gruppen på safari och annat innan jag är tillbaka i Kapstaden i mitten på nästa vecka. Kommer guida i Kapstaden ytterligare en vecka innan det förhoppningsvis återgår till det normala veckan efter... och innan vi vet ordet av kommer det vara jul!

är inget fel med att guida men jobbigt att hinna med mitt "vanliga" jobb på kvällarna..kroppen värker..hjärnan känns död och imorgon har jag ledig dag då det blir ordentlig massage och läsa bok for att slappna av.. lovar att skriva mer när det lugnat ner sig..ha det gott!

torsdag 13 november 2008

Trodde det skulle vara sommar??

Vi har haft ca 23-28 grader de senaste 2-3 veckorna här nere så döm om min förvåning då jag plötsligt fick en varning på telefonen ang en storm. Har regnat och blåst som attan i snart 4 dagar. Själv har jag befunnit mig på resande fot längs med garden route då en av våra guider blev hemskickad och jag fått hoppa in... Garden route är ändå känt för just sol och bad så kunderna är lagomt glada..men vad ska man göra? vädret är en av de få saker en annan inte kan rå på.

Idag är jag på kontoret och fõrsöker jobba ikapp..Imorgon blir det guidngin på kaphalvön och senpå kvällen en efterlängtad trip upp till vindistrikten dr jag och min tyska kompis ska gotta oss hela helgen...
Ska bli helt underbart skönt att kunna stänga av mobilen för första gången på evigheter..

fredag 7 november 2008

Kaos!

Varit lite tyst ett tag och det beror helt enkelt på att jag varit ute och guidat varje dag denna vecka och så lär det fortsätta ett tag framöver...en av de nya guiderna pallade inte trycket utan åkte tillbaka till Sverige idag så istället för en veckas guidning så blir det nog en månad el så på raken..men det är ok..lite körigt att försöka hinna med mitt kontorsjobb på kvällarna men hellre nu än mitt i säsong...
Har dessutom en kompis på besök nästa vecka från tyskland som jag blir tvungen att ge vägbeskrivning till mitt hem då jag måste guida en garden route men det är sånt som händer. Som tur är så har hon rest massor innan så det ska vara ok..Jag hoppas flyga tillbaka ons morgon och sen ha ledigt nästa helg då jag ska inspektera hotell uppe i vinistrikten och jag och min kompis får tid att umgås..

kl ar 22.30 nu..jag har haft 3 olika grupper, tre dar i rad...imorgon blir det constantia winelands och på söndag big walk! Välgörenhets grejen där jag ska gå 15 km for bröstcancer foundation..yippie!
lite kaotiskt just nu måste jag erkänna...
Måndag morgon tar jag en grupp till wilderness...och längre än så orkar jag inte ens tänka just nu... ha en supertrevlig helg allihopa!