lördag 12 april 2008

Världen är att bra liten!

Är oerhört fascinerad av alla dessa bizarra möten och tillfälligheter man stöter på titt som tätt.
Ett urbra exempel den här veckan.
Sista gruppankomsten för säsongen och planet skulle landa redan kl 05.00 så vem tror ni fick äran att göra denna transfer? Jo jag :)
Egentligen inte min produkt och brukar aldrig guida för just de här grupperna men nu vart det så...Visade sig vara en supertrevlig grupp och senare på morgonen under vandringsturen frågar en av damerna mig ifall jag är från Värmland? Jo, det är jag svarar jag undrande? Och då svarar damen: Jo mina vänner har pratat om en värmländsk tjej som de hade som guide här nere och va fantastiskt trevlig du va! Du kanske kommer ihåg dem, Birgitta och Ingmar? Och visst kommer jag ihåg dem!!! Paret i fråga ar 2 helgalna Varbergs bor som jag hade en fantastisk tid ihop med i slutet på förra säsongen. Var en pyttegrupp med bara 2 par som ju inte kände varandra sen tidigare men som fann varann direkt! och på kvällarna efter några glas vin blev det tradition att skråla nån sluddrig variant av "pärleporten"!!! Ha ha ha..så där ser man..och nu har vi alltså 8 vänner till detta paret här nere så det kan ju inte bli annat än succe'!

Och för att göra det hela ännu mer bisarrt så säger damen sen att hon egentligen kommer från Årjäng och då skojar jag att: ja men då kanske du känner Karin och Göran Lidman som jag oxå guidade förra året och tror ni inte att hon säger: men du skojar: det är min svägerskas bror el nåt..och vi är jättegoda vänner! Ja, världen är att bra liten..Och till saken hör att det paret i fråga var med på min sista tur förra säsongen och för ca 1 månad sedan så kom de ner igen och då stod jag återigen och tog emot dem..Lustigt..

Ikväll blir det skaldjursmiddag med en gammal kompis från australien tiden: Kattis. Vi bodde ihop i ett kollektiv i London år 2000 och har i princip inte träffats sen dess. Nu är hon också bosatt i Sydafrika och i Kapstaden på semester för tillfället så vi tog en middag igår kväll..Jätteroligt att ta upp gammal bekantskap och intressant när man träffar någon efter så många år och det känns som om det var igår... Riktigt kul!

torsdag 10 april 2008

Måste erkänna att jag vart lite besviken


...på CHICAGO.
Gick dit förra veckan med några kollegor och hade verkligen sett fram mot lite underhållning. Det kulturella utbudet är inget vidare i Kapstaden så när det finns nåt att se passar man liksom på...

Första akten var ändå helt ok men efter pausen så sket det sig ordentligt och jag kom på mig själv med att önska att den skulle ta slut..Inte bra..

Men, men..I vilket fall som helst så var vi på kanonbra restaurang (Haiku) och käkade japanska tapas och hamnade så småningom i mina gamla trakter och hälsade på några av mina favvo bartenders som fick STORA plus poäng för att de fortfarande kommer ihåg att jag är Black label tjej :)

onsdag 2 april 2008

Visste att det skulle hända förr eller senare...

Första folk hemifrån brukar fråga mig är just om detta med säkerhet och jag brukar vara snabb med att säga att Kapstaden inte är värre än vilken storstad som helst och att det är väldigt annorlunda uppe i Johannesburg... Nu får jag ta tillbaka det jag sagt och bara inse att visst finns det mycket kriminalitet här nere också.

Igår kl 13.00 ringde min hyresvärd och sa att det varit inbrott i min lägenhet! Polisen var på väg och de undrade om jag kunde ta mig från jobbet? Visst, sa jag och körde så fort jag bara vågade i min gamla cruiser den 6 km långa sträckan hem..Ni anar inte vad mycket man hinner tänka under de 10 minuterna...

Men kom tillslut iallafall fram och gick upp för de 5 trapporna som leder upp och då slog det mig att varför skulle någon vilja klättra uppför alla dessa trappor och bryta sig in i just min lägenhet och inte en på nedervåningen??
Visade sig halvvägs upp att det inte bara var min lght som de trodde hade haft inbrott utan hela 4 st i samma byggnad! Mitt på dagen!
När jag tillslut kom upp till min lght så följde granngubben med för att kolla läget så att ingen låg kvar och gömde sig... De hade lyckats öppna upp säkerhetsgrinden men sen såg det ut som att de inte fortsatt in?? Och mycket riktigt..ingenting saknades i lägenheten men alla trodde självklart att de gått in när de såg min grind...
Vet inte riktigt vad som hände..Båda lägenheterna högst upp ovanför mig och lght under mig hade alla fått besök men min måste de ha blivit ivägskrämda ifrån el nåt..Mycket märkligt..Jag är självklart oerhört lättad eftersom klantig som jag är hade Laptopen på bordet och inte gjort en backup på år och dar, kamera liggandes framme, etc, etc.

Senare kom vaktmästaren och fixade till mina lås och då sa han att de även tagit sig in i 2 lght i huset brevid så de måste haft det fullt upp med andra ord! Och när grannen uppepå kom för att kolla vad som tagits i hans lght så var ingenting borta trots att det stod både dator, dvd, tv, och som han sa: viktigast av allt: Sprit framme.
Uppenbarligen måste tjuvarna varit rejält drogpåverkade el nåt och det känns ju läskigt att sånt ska hända i sömniga lilla Simons Town men antar att man inte går säker nånstans...

tisdag 1 april 2008

Missade helikopterfärd :(

Här sitter en Minna som tror sig varit till helvetet, förhandlat med djävulen och sen efter mycket om och men äntligen fått en andra chans här på jorden..typ...

Kanske var att ta i men förra veckan drabbades jag av någon bizarr sjukdom som gjorde att jag förutom 40 graders feber hade en fruktansvärd värk i hela min överkropp som gjorde att jag inte tog mig ur sängen på 4 dagar..Doktorn rabblade något latinskt namn för det, gav mig lite piller mot inflammationen och sa åt mig att vänta så skulle det gå över..
Lättare sagt än gjort. Varenda liten rörelse kändes som om någon stack in en kniv i skelettet på mig och under ett par timmar mellan lör-sön så tror jag som sagt bestämt att jag var på väg bort... Läskig känsla och jag kommer ihåg att jag hann tänka att "attan, de har ju inte mina föräldrars telefon nummer så att de kan tala om att jag dött" Dum tanke, jag vet..men, men..så nu har jag skrivit in den i min job file..ifall att..

Nog om denna nära döden upplevelse... Min största besvikelse var ändå att jobbet hade fixat en säsong avslutning med helikopterfärd, skumpa, lunch etc på söndagen som jag missade :(
Värmde ändå i hjärtat när tjejerna som ingen av dem vanligtvis dricker öl, ringde från helikoptern för att skåla då min chef tvingat de alla till att dricka en öl "for Minna". Skönt och veta att de inte glömde bort mig helt :)

Ska och se "Chicago" med Anki, en av cheferna, på Torsdag och då jäklar ska jag ta igen och fira säsongavslut jag oxå!